Dragiša Simić


AFERA FIOKA: Dragiši Simiću preti zatvor jer je cepao prijave
CRNA HRONIKA06:18, 20.09.2014.Autor: Jelena Spasić,Foto: Zorana Jevtić

Tužilac na čekanju unutrašnja kontrola privodi kraju istragu o zloupotrebama, posle čega će slučaj biti prosleđen tužilaštvu. Ako bude optužen, Simiću preti robija do 12 godina
Dragiša Simić,  Zorana Jevtic

BEOGRAD - General Dragiša Simić, koji je do pre nekoliko meseci bio načelnik Uprave saobraćajne policije, zbog brojnih zloupotreba koje je počinio dok je bio na funkciji mogao bi da bude osuđen i do 12 godina zatvora.

Kako je Kurir objavio, Unutrašnja kontrola policije završava istragu o navodima da je Simić brojnim ličnostima sa estrade opraštao saobraćajne kazne, a kako saznajemo, protiv njega se vode i druge istrage.

Uživala privilegije... Ljupka StevićUživala privilegije… Ljupka Stević


Zloupotreba položaja

- Čim bude završeno prikupljanje dokaza, oni će biti poslati u tužilaštvo, koje odlučuje o daljem toku postupka. Nema sumnje da je reč o krivičnom delu zloupotrebe službenog položaja, čime je direktno naneta šteta budžetu Srbije – objašnjava dobro obavešteni izvor Kurira.

Podsetimo, pevačice Ana Bekuta i Biljana Sečivanović, harmonikaš Mirko Kodić, supruga Harisa Džinovića Melina, kao i bivši fudbaler Mateja Kežman samo su neki od onih čije je, kako se sumnja, prekršajne prijave Simić sklanjao u fioku dok ne zastare.

Kako navodi sagovornik Kurira, od toga kolika je šteta načinjena budžetu, zavisi i kolika bi zatvorska kazna mogla da preti Dragiši Simiću.

- Kazna do pet godina zatvora zaprećena je za zloupotrebu koja je prouzrokovala štetu za budžet do 450.000 dinara, do 1,5 miliona dinara je osam godina zatvora, dok je za zloupotrebu „tešku“ više od 1,5 miliona zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora –  kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, „slučaj fioka“ nije jedini greh Simića koji se istražuje.

- Proveravaju se i sve okolnosti već poznate afere „bentli“. Automobil koji je oduzet od “šarićevca” Bobana Stoiljkovića Simiću je bio dat na korišćenje. Sumnja se da je on skupoceno vozilo davao na korišćenje pevačici Ljupki Stević, koja ga je na kraju i slupala – kaže izvor Kurira.


Fingirao štetu 

Proverava se i da li je Simić preko svojih saradnika izdejstvovao da se, posle udesa koji se dogodio u Južnom bulevaru 28. aprila 2012, unese da je on upravljao kolima, kao i da je fingirao štetu.

- Prijavljeno je da je šteta na „bentliju“ samo 150.000 dinara, iako se sumnja da je pravi iznos bio gotovo 50.000 evra. Nakon udesa, on je „bentli“ skrivao više od dve godine po servisima u Beogradu, u nadi da će tako sakriti šta se desilo i izbeći krivicu – rekao je naš sagovornik.

Prikrivao
GENERAL LAGAO POLICIJU

Dragiša Simić, prikrivanjem štete na „bentliju“, kako navodi sagovornik Kurira, pokušao je da izbegne krivičnu odgovornost.

- Po zakonu, kad je šteta u sudaru veća od 200.000 dinara, policija podnosi krivičnu prijavu protiv vozača ili se obaveštava tužilac. To je po svaku cenu hteo da izbegne. Drugi razlog je to što „bentli“ nije imao kasko osiguranje, pa bi popravku morao da plati iz svog džepa – objašnjava naš sagovornik.

Vozikao se po Srbiji
STIGAO I NA VAŠAR

Redakcija Kurira ranije je objavila fotografije čuvenog „bentlija“ na vašaru u Smederevu.

- Fotografija na kojoj Simić stoji pored „bentlija“ nastala je na vašaru u Smederevu. Sumnjamo da je tamo išao zbog policijskog posla – kaže izvor Kurira.

Šta je sve Simić radio

- Čuvao saobraćajne prijave protiv poznatih ličnosti dok ne zastare
- Privatizovao automobil „bentli“, koji je Saobraćajna policija trebalo da koristi kao „presretača“
- Ljupka Stević slupala „bentli“, ali je Simić rekao da je on vozio
- Umanjio štetu na vozilu kako ne bi bio pokrenut krivični postupak
- Automobil „sklonio“ u servis, u kom je stajao dve godine

IZVOR: KURIR
LINK: http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/afera-fioka-dragisi-simicu-preti-zatvor-jer-je-cepao-prijave-clanak-1563355


 

MITO: Ružić Simketu diplomu, Simke Ružiću roleks od 10.000 dolara!

POLITIKA

 

Visoki funkcioner SPS Branko Ružić sredio načelniku saobraćajne policije Dragiši Simiću da dobije diplomu fakulteta u Banjaluci, a general mu zahvalio tako što mu je kupio skupoceni sat

Branko Ružić, Dragiša Simić, roleks, tizer foto kurir

BEOGRAD – Mali je opasan. Dragiša Simić, načelnik saobraćajne policije, kupio jeBranku Ružiću,  predsedniku Izvršnog odbora SPS, skupoceni sat „roleks dipsi“, čija je cena oko 10.000 dolara. Ako se pitate šta to treba da učinite za Simića pa da vas časti ovakvim poklonom – ni manje ni više nego da mu sredite diplomu Pravnog fakulteta. Ovo nije vic, iako ima sve elemente toga.

Naime, kako Kurir ekskluzivno saznaje, pre nekoliko godina Branko Ružić je pomogao Simiću, svom dobrom prijatelju, da završi Pravni fakultet u Banjaluci, a on mu se revanširao skupocenim darom.

- Ružić je, narodski rečeno, sredio diplomu fakulteta Simiću. Njih dvojica su baš dugo dobri drugari i nema toga što ne bi učinili jedan za drugog. Ružić je potegao veze i učinio prijatelju, a on mu je zahvalio poklonom – „roleksom“ – kaže izvor Kurira.

O pomenutom satu Kurir je već nekoliko puta pisao. Mlađani socijalista je zaboravio da ga prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, a na pitanje otkud mu skupoceni sat kad je prijavio samo poslaničku platu od oko 100.000 dinara, Ružić je kazao da ga je dobio od prijatelja, ne želeći da otkrije ime!

- Nisam neki pasionirani kolekcionar satova, svaki poklon koji dobijem za mene ima dominantno emotivnu vrednost. Materijalno me ni na koji način ne fascinira, tako da ovaj poklon od mog dragog prijatelja iz vremena mog sazrevanja devedesetih za mene nema materijalnu komponentu. Ali drag mi je i zato ga nosim – poručio je Ružić SMS 2012. godine, kad je naš list i pokrenuo aferu „roleks“.

Međutim, kad smo mu predočili da se taj model nije proizvodio devedesetih, već da se mogao naći u prodaji tek od 2009. Ružić je promenio ploču i počeo da se vadi:

- Niste čitali s razumevanjem. Sat nije iz devedesetih, već prijatelj koji mi ga je dao. Ne bih više komentarisao – rekao je on.

Kakav drug
BRANIO TAJKUNA

Branko Ružić je, dok je obavljao funkciju ministra bez portfelja za evropske integracije, branio tajkuna Dragana Đurića, koji je osumnjičen da je u slučaju Veterinarskog zavoda stekao protivpravnu imovinsku korist od 207 miliona dinara. Ružić je za Đurića rekao da je nevin i tako navukao na sebe gnev Aleksandra Vučića, koji mu je poručio da, ako mu se ne sviđa to što radi država, ne treba da sedi u vladi.

Tatatatira
DRUGARI ZANEMELI

Branko Ružić nije odgovarao na pozive, ali je poslao kratak SMS:
- Baš ste mi nedostajali. Opet vas pozdravlja Stiven Spilberg. Uživajte – napisao je Ružić i tako izbegao da odgovori na konkretno pitanje. Dragiša Simić nije odgovarao na poruke.

IZVOR: KURIR
LINK:http://www.kurir-info.rs/mito-ruzic-simketu-diplomu-simke-ruzicu-roleks-od-10000-dolara-clanak-1327315


Leave a Reply


5 + = 13