Nenad Kačarević


petak, 12. apr 2013, 13:02 -> 13:32

Hapšenja zbog zloupotreba u osiguranju

Zbog sumnje da su oštetili “Triglav” osiguranje iz Beograda za oko 700.000 evra, uhapšene tri osobe. Najavljene još tri krivične prijave.

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Beograda, na teritoriji Beograda i Kruševca uhapsili su tri osobe, a krivična prijava će biti podneta protiv još tri osobe, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Policija.jpg

Zbog tih zloupotreba, kako se sumnja, ADO “Triglav” osiguranje iz Beograda oštećeno je za oko 700.000 evra.

Kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšeni su bivši generalni direktor ADO “Triglav” osiguranja Predrag Bobera (42), bivši direktor sektora za prodaju osiguranja u ADO “Triglav” Nenad Kačarević (37) i vlasnica Agencije “Auto Spasić” Maja Spasić (40).

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni i državljanin Velike Britanije, bivši prokurista u ADO “Triglav” Jan Heroks (60), koji više ne boravi u Srbiji, bivši pomoćnik direktora sektora u službi za osiguranje motornih vozila Božidar Slavković (35) i vlasnik SZUR “Bambi TXFM” iz Vranja Boban Mitić (30), koji se nalazi u bekstvu.

Osumnjičeni Predrag Bobera, Jan Heroks, Nenad Kačarević i Božidar Slavković kao odgovorna lica u ADO “Triglav” zaključili su više fiktivnih ugovora sa Bobanom Mitićem između ADO “Triglav” kao zakupoprimca i vranjanskih preduzeća “Bambi TXFM”, “ZUR Vlada Mitić” , “Acikus”,”Frog” ,”Pepa”, “PO Neša”, kao i preduzeća “Cvajkoni”, “Kozmo”, “Pišta” iz Bujanovca kao zakupodavaca.

Kako se ističe, nakon što je Boban Mitić ispostavio lažne fakture ADO “Triglav” osiguranju za period od 2009. do 2012. godine, sa računa ADO “Triglav” na račune agencija iz Vranja i Bujanovca isplaćeno je 42.650.000 dinara.

Pored navedenog osumnjičeni Predrag Bobera i Jan Heroks, kao odgovorna lica u ADO “Triglav” zaključili su više fiktivnih ugovora sa Majom Spasić, između ADO “Triglav kao zakupoprimca i agencija “Auto Spasić”, “Administratorka” iz Mačkovca, “Administrator”, “Registracija”, “Aleksandar minus” i “Coki” iz Parunovca i agencije “Auto Stanković” iz Kapidžije kao zakupodavaca.

Prema navodima policije, pošto je Maja Spasić isostavila lažne fakture ADO “Triglav” osiguranju za period od 2010. do 2011. godine sa računa “Triglav” osiguranja na račune navedenih agencija sa teritorije opštine Kruševac, isplaćeno je 22.675.000 dinara.

Na taj način osumnjičeni su Bobanu Mitiću i Maji Spasić pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 65.325.000 dinara (oko 700.000 evra) na štetu ADO “Triglav” osiguranja, navedeno je u saopštenju.

Izvor:  rts.rs


Oštetili firmu za 700.000 evra!

Autor: B J. | 12.04.2013 – 14:36:00h | Komentara: 1

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) uhapsili su tri osobe osumnjičene sa su oštetili beogradsko preduzeće “Triglav osiguranje” za oko 700.000 evra. Lisice su stavljene bivšem generalnom direktoru “Triglava” Predrag Bobera (42), bivšem direktoru sektora za prodaju osiguranja u “Triglavu” Nenad Kačarević (37) i vlasnici kruševačke agencije “Auto Spasić” Maji Spasić (40).

Hapšenje

Sklapali fiktivne ugovore | Foto: Shutterstock

Krivična prijava biće podneta i protiv Jana Henoksa (60), bivšeg prokuriste u ovom preduzeću, koji je državljanin Velike Britanije i koji nije više u Srbiji, bivšeg pomoćnika direktora sektora u službi za osiguranje motornih vozila Božidara Slavkovića (35) i vlasnik SZUR “Bambi TXFM” iz Vranja Bobana Mitića (30), koji se nalazi u bekstvu. Oni su sklapali fiktivne ugovore o zakupu lokala između “Triglava” i preduzeća i agencija, u vlasništvu Mitića i Spasićke na teritoriji Vranja i Bujanovca, za koje im je sa računa “Triglava” potom prebacivan novac i na taj način je uplaćeno 65,32 miliona dinara.

Izvor:  alo.rs


Leave a Reply


5 + 7 =