LIKOVI

Auto-Moto Savez Srbije

Aleksandar Nikačević

Aleksandar Nikačević

Naime, 06.09.2013. godine, revizorska kuća Srbo Audit d.o.o. je dostavila izveštaj rukovodstvu Saveza kojim je utvrđeno da se AMSS nalazi u zoni bankrota, te da se dovodi u pitanje mogućnost daljeg poslovanja AMSS unarednom periodu.Aleksandar Nikačević je ovaj izveštaj sakrio od Upravnog odbora kao i od Skupštine AMSS.

Posle saznanja uprave AMSS (februar 2014. godine) za izveštaj revizora u skladu sa Statutom AMSS, održana je sednica Upravnog odbora 07.02.2014. godine, na kojoj je jednoglasno doneta odluka da finasijska služba AMSS i ostale stručne službe hitno dostave članovima U.O. izveštaj o poslovanju AMSS za period od 2009. godine do 31.12.2013. godine, a u vezi sa utrošenim sredstvima u navedenom period, o kreditnoj zaduženosti AMSS, o rashodima i prihodima, a zbog postojanja osnovane sumnje da su u tom periodu učinjene zloupotrebe i nepravilnosti u finansijskom poslovanju zakonskog zastupnika AMSS. Kako bi sprečio sprovođenje odluke U.O. Aleksandar Nikačević je suprotno Statutu AMSS navodno sazvao telefonsku sednicu Skupštine i učinio niz radnji, suprotnih Statutu AMSS i zakonima Republike Srbije.

Tog trenutka je počelo maltretiranje, pretnje i mobing zaposlenih radnika u čitavom sistemu AMSS. Nikačević dovodi privatno obezbeđenje u prostorije upravne zgrade, pa su radnici prilikom dolaska na posao, morali da prolaze kroz “špalir” momaka sa kapuljačama čije je samo prisustvo uterivalo strah i neprijatnost radnicima. Sam generalni sekretar je išao po kancelarijam i pretio zaposlenima “da će im polomiti ruke i noge i da će od njih napravti pljeskavice” ukoliko mu ne budu dali podršku. Preko plaćene novinske kuće “Kurir”, plasira neistine o svom “uspešnom” poslovanju i o tome kako neki ljudi, koje on poznaje, a radnici ih nikada nisu videli, pokušavaju da “preuzmu” AMSS.

Revoltiran Aleksandar Nikačević

Revoltiran Aleksandar Nikačević

Pošto je odbio da postupi po odluci Upravnog odbora AMSS, dobija zahtev preko 50% delegate Skupštine da u skladu sa Statutom AMSS zakaže vanrednu sednicu Skupštine. Odbivši i to, Predsednik Upravnog odbora u skladu sa ovlašćenjima iz Statuta AMSS zakazuje Skupštinu AMSS za 09.04.2014. godine na kojoj su jednoglasno donete odluke o razrešenju generalnog sekretara AMSS Aleksandra Nikačevića, članova Upravnog i Nadzornog odbora i imenovanju novih lica na te funkcije. Tog trenutka Nikačevič je zakonski smenjen i prestaju sve zakonske obaveze i prava koje proističu iz funkcije generalnog sekretara AMSS.

AMSS LEGALNA SEDNICA I RAZREŠENJE NIKAČEVIĆA

AMSS LEGALNA SEDNICA I RAZREŠENJE NIKAČEVIĆA

Pretnje i vređanja radnika se nastavljaju, broj pripadnika privatnog obezbeđenja je nadmašio broj zaposlenih u upravnoj zgradi. Uslovi za rad su bili nepodnošljivi. Čak je i članovima Nadzornog odbora AMS Osiguranja zabranjen ulazak u prostorije AMSO. Članovi N.O. AMS Osiguranja su dobili informacije da se nelegalno “izvlače” velike količine novca na račune povezanih pravnih lica preko kupovine sumnjivih korporativnih obveznica. Prihod se uvećavao preko izveštaja procenjitelja nekretnina, a ne priliva gotovine. Na zaposlene iz finansija je vršen pritisak da knjiženja vrše protiv pravila i računovodstvenih standarda. Zbog toga 16.04.2014. godine radnici napuštaju upravnu zgradu i otpočinju protest i štrajk. Nikačevič je zvao zaposlene, pretio, i počeo da smenjuje šefove i direktore privrednih društava čiji je jedini osnivač AMSS. S obzirom da je smenjen 09.04.2014. godine sve njegove odluke posle tog dana su nelegalne.

Protest radnika ispred Vlade Srbije

Protest radnika ispred Vlade Srbije

Odbivši da prihvati odluke legalne Skupštine, uspeva da vrši pritisak na APR da ne sprovede registraciju odluka legalne Skupštine, što mu APR i čini grubo kršeći zahteve legalno izabranog rukovodstva i primenjujući dvostruke standarde za iste podneske, tako što Nikačeviću usvaja, a legalno izabranom rukovodstvu odbija, upućujuću nas da spor rešimo sudskim putem u upravnom postupku. Upravni postupak jedino ide u prilog Nikačeviću, jer za to vreme nastavlja da nelegalno koristi resurse AMSS. Upravni sporovi traju više godina.

Međutim, pokušava da se održi na sve moguće načine. Poslao je preko 50 otkaza i suspenzija. Poziva se na politiku i da ima zaštitu članova SNS (Aleksandra Karlovčanina – člana glavnog odbora SNS, Vanje Udovičića – ministara omladine i sporta, Milice Bajković – sekretara predsednika Skupštine RS, Slaviše Kokeza i generala Dragiše Simića – načelnika sabraćajne policije)

Slaviša Kokeza

Slaviša Kokeza

Comments are closed.